Maakunnallinen LAPE-ryhmä koolla Laukaassa

Laukaan HyPe isännöi Keski-Suomen maakunnallisen LAPE-ryhmän (KSLAPE-ohjausryhmä) yhteistä kokoontumista perjantaina 1.12.2017.

Jouluiseen tunnelmaan sonnustautunut HyPe sai tuvan täydeltä osallistujia, johon kuului Keski-Suomen maakunnan LAPE-hankkeen henkilöstöä, Keski-Suomen kuntien sivistyksen ja perusturvan edustajia, perhekeskustoimijoita, terveydenhuollon, järjestöjen ja tutkimuksen edustajia.

Tilaisuuden aluksi HyPe esittäytyi sivistysjohtaja Juha Tolosen, avohoidon ylilääkäri Jari Raudasojan ja palvelupäällikkö Sanna Salon johdolla. He taustoittivat HyPen suunnittelu- ja valmistelutyötä sekä konkreettisia käytännön toimia perhekeskustoiminnan etenemiseksi Laukaassa. Perhekeskustoimintamalli on ajankohtainen useissa muissakin kunnissa, joten esittely kirvoitti osallistujien keskuudessa monia käytännönläheisiä kysymyksiä.

Ohjausryhmälle esiteltiin mm. kansallisen LAPE-muutosohjelman tilanne- ja talouskatsaus sekä erilaisia maakunnallisia LAPE-työryhmiä ja hankkeita, kuten Kannonkosken perhekeskustoimintamalli ja Keski-Suomen liikunnan ja LIKES-tutkimuskeskuksen LAPE-hankkeet. Näistä esimerkkinä kerrottiin mm. Mahdollisuus harrastukseen jokaiselle lapselle -hankkeesta, jossa Laukaakin on mukana pilottikuntana.

Iltapäivän kuluessa ohjausryhmä työskenteli LAPE-hankkeen mukaisissa jaostoissa. Palvelujen kehittämistä ja yhteistä työtä tehdään innolla ja suurella tahtotilalla sekä paikallisesti ponnistaen että yhteisesti asioita kooten. Ja ennen kaikkea toinen toista tukien.

Tutustu tästä tarkemmin Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaan Keski-Suomessa (KSLAPE)

Teksti: Anu Kaasalainen ja Sanna Salo