Vierailulla Vihtavuoren nuokkarilla

Haloo Laukaa! -tekijäryhmän nuorista Elias ja Menna kävivät tutustumassa Vihtavuoressa nuokkarin tiloihin ja toimintaan 31.1.2018. Nuokkarilla oli samaan aikaan 5.-6.-luokkalaisten iltapäivä, joten paikalla oli vapaa-aikaohjaajan, talovalvojan sekä työharjoittelijan ja -kokeilijan lisäksi toistakymmentä nuorta pelailemassa, piirtelemässä ja muuten vaan viettämässä aikaa. Sekä Eliakselle että Mennalle käynti Vihtavuoren nuokkarilla oli ensimmäinen.

Miltä nuokkari vaikuttaa?

Kivalta! Täällä on paljon hyviä pelejä, esim. pingis, ilmakiekko, biljardi ym. Seinät on hienosti koristeltu ja tekevät paikasta omalaatuisen.

Millaisia kehittämisajatuksia paikasta on herännyt?

Rakennuksen sisäänkäynti kaipaisi jotain, se saisi olla huomiotaherättävämpi ja selkeämpi. Myös opastus eteisestä eteenpäin olisi hyvä. 

Sisällä ilmoitustaulu on hyvin näkyvällä paikalla ja osuu silmiin heti ovesta astuttaessa. Sen sijaan infohyllyn paikka voisi olla parempi. Nyt ensi kertaa nuokkarille tulijat eivät sitä välttämättä löydä perällä olevan pelihuoneen yhteydestä.

Vapaa-aikaohjaaja Reija Kehusmaa kertoi, että nuokkarilla kysellään paljon nuorten toiveita ja näkemyksiä niin tiloihin kuin toimintaan liittyen. Siksi myös Haloo Laukaa! -nuorilta saatu palaute otettiin ilolla vastaan ja viritti jo ajatuksia siitä, miten asioita voisi ihan käytännössä lähteä kehittämäänkin.