Talvirieha hiihtolomalaisten iloksi

Keski-Suomessa talvilomaviikkoa saatiin viettää varsin talvisissa olosuhteissa: lunta, pakkasta ja aurinkoa riitti koko viikolle. Vihtavuoren liikuntapuistossa Laukaan Vatti järjesti koko perheen Talvirieha-tapahtuman keskiviikkona 28.2. klo 11–15.

Nuoret tapahtuman järjestäjinä

Järjestelyvastaavat Aino Ollikainen (vas.) ja Reija Kehusmaa letunpaistopuuhissa.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat yhteistyössä Vihtavuoren nuorisotalo, Aino Ollikainen ja Lievestuoreen nuorisotalo.

Parikymppinen Aino Ollikainen hoiti tapahtuman työtehtäviä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan tutkinnon näyttönään. Hänen vastuullaan oli tapahtuman koordinointi eli kaikenlaiset järjestelyt alkusuunnittelusta mainontaan, sponsoreiden hankintaan, käytännön järjestelyihin ja loppukoontiin.

Toista vuotta Vihtavuoren nuorisotalolla talovalvojana työskentelevän Ainon mielestä hyvällä porukalla tapahtuman järjestäminen oli ollut kaikin puolin kivaa. Apuna järjestelyissä olivat Vihtavuoren ja Lievestuoreen alueiden vapaa-aikaohjaajat, muut Vihtavuoren nuokkarin talovalvojat sekä pari työharjoittelijaa/-kokeilijaa.

Pakkasesta viis

Tapahtumassa oli runsaasti erilaisia toimintapisteitä: tamdemhiihtoa, lumikenkäkävelyä, pulkkarallia, valokuvasuunnistusta, rusettiluistelua, nopeustutkaa, kasvomaalausta ja arvontaa. Lisäksi lapsia olivat ilahduttamassa suloiset Hali-Bernit Bella ja Huuko. Nämä karvaiset ystävät saivat nauttia osallistujien rapsutteluista välillä ulkona, välillä sisätilojen lämmössä.

Bella on kokenut konkari Hali-Bern-työssään.

Huukolle Talviriehassa riitti paljon ihmeteltävää.

Monille tandemhiihto oli uusi kokemus.

Kahviossa oli myynnissä makkaraa, lettuja ja muita herkkuja, ja etenkin kuumat makkarat ja letut tekivät pakkasessa kauppansa. Myynnistä saatava tuotto aiotaan käyttää nuorisotoimintaan. Kiitos siis kaikille tapahtumassa toimintaa tukeneille, niin osallistujille kuin sponsoreille!

Paikalliset sponsorit olivat lahjoittaneet esim. tapahtuman upeat arvontapalkinnot.

Talviriehaan osallistui kaikkiaan noin 70 lasta, vanhempaa ja isovanhempaa, mikä oli hyytävän kylmästä kelistä huolimatta varsin mukava määrä. Eikä pakkanen ainakaan paikalla olleiden lasten menoon vaikuttanut, niin vauhdikkaasti punaposkiset lapset vilistivät toimintapisteeltä toiselle.

Teksti ja kuvat: Anu Kaasalainen

Artikkelin kansikuvassa Katja Laitinen (vas.) ja Aino Ollikainen