Väriä pintaan!

Laukaan HyPen edustan pihakiveys muuttui torstaina värien ilotulitukseksi. HyPessä harjoitteluaan päättävä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelija Lauri Trygg järjesti näyttötyönään lasten katutaidepajan, johon maalareiksi pääsivät Kirkonkylän koulun 1C-luokkalaiset opettajansa Elina Savijärven johdolla. Lisäksi yhteistyössä olivat Laukaan kunnan Kuntaorganisaatio luovuuden lähteenä -hankkeen taiteilijat Hanna Veander ja Maria Kärkkäinen.

Innokkaat koululaiset olivat suunnitelleet maalauksiaan koululla etukäteen. Työhön ryhdyttiin piirtämällä pareittain ja pienryhmissä liiduilla asfalttiin luonnostelmat ja sitten päästiinkin itse maalauspuuhiin. Monille katuliidut olivat ennestään tuttu juttu, mutta asfaltin maalaaminen oikealla maalilla ensi kerta.

Ryhmissä päästiin harjoittamaan yhteistyötaitoja, kun mietittiin oikeaa maalausjärjestystä, sopivia värejä ja muotoja. Värioppiakin saatiin, kun mietittiin, mitä värejä yhdistellen saataisiin aikaan ruskeaa väriä. Hienosti osattiin myös kannustaa muita ja kehua toisten ryhmien aikaansaannoksia.

Maalaustyöhön keskityttiin tosissaan mutta välillä pidettiin myös luovia taukoja ja esiteltiin vaikkapa voimistelutaitoja tai opetettiin aikuisille flossausta. Pikainen palautekierros osoitti, että maalaaminen oli hauskaa puuhaa. Nyt upean värikkäät taideteokset ilahduttavat piha-alueella pitkään niin ohikulkijoita kuin HyPen kävijöitä. Poikkeathan katsomaan!

Teksti ja kuvat: Anu Kaasalainen