Summer HyPe avasi kesän

Laukaan HyPe järjesti maanantaina 28.5.18 klo 15-20 Summer HyPe -tapahtuman HyPen ja Sydän-Laukaan koulun piha-alueella. Tapahtuma kruunasi samalla kevätkauden avoimet nuortenillat, joita HyPellä on järjestetty maanantaisin.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Summer HyPen pääkohderyhmänä olivat nuoret, mutta kaikenikäiset olivat tervetulleita mukaan. Tänä vuonna tapahtumapaikkana oli Laukaan kirkonkylä, tulevina vuosina tapahtuma rantautuu muihin Laukaan taajamiin – ensi kesänä Lievestuoreelle.

Musiikkia, sporttia, tanssia, tuunausta…

Tapahtumassa oli kahdeksan erilaista toimintarastia. Rumpupajassa afrikkalaisten rumpujen soittoa kokeiltiin Kasheshi Makenan johdolla. Breakdancea puolestaan veti Matti Martiskainen katukulttuuriyhdistys Transcendent ry:stä. Molemmat rastit kiinnostivat ja innostivat kävijöitä heittäytymään rytmin ja musiikin mukaan.

 

 

Muiden rastien vetäjinä olivat HyPen omat toimijat. Sporttirastilla heiteltiin tarkkuusheittoa ja haastettiin ohjaajia mm. köydenvedossa ja burpeessa. Sydän-Laukaan koulun piha-alueella kisailtiin leikkimielellä mm. paperilennokin lennätyksessä, herneiden kuljetuksessa ja kynän pulloon pujottamisessa.

HyPen pihalla pääsi ottamaan kaverista mittaa sumopainissa. Luovempaa puolta taas sai toteuttaa taiteilijoiden Hanna Veanderin ja Maria Kärkkäisen ohjaamassa puutarhakalusteiden tuunauspisteessä, jossa autonrenkaat muuntautuivat lumoavan värikkäiksi kukka-astioiksi ja vanhat kaapelikelat puutarhapöydiksi.

Ja mitä olisi tapahtuma ilman musiikkia? Ei mitään! Siksipä Summer HyPessä tunnelmaa nostattavasta musiikista vastasi dj Teemu Maukonen. Lisäksi kuulijoille tarjoiltiin setti liveräppiä, kun veljekset Mika ja Joni Hirvonen esittivät biisejä omasta tuotannostaan. Vink vink: Mikan ja Jonin räppiä pääsee kuulemaan lisää perjantaina 6.7.18 kirkonkylän nuokkarilla järjestettävällä keikalla.

Musiikkimiehet Teemu Maukonen (vas.) sekä Mika ja Joni Hirvonen

Nuoret osallisina myös järjestelyissä

Aktiivisista HyPen nuorteniltojen kävijöistä löytyi liuta innokkaita nuoria, jotka osallistuivat myös Summer HyPen tapahtumajärjestelyihin keräämällä sponsoreita ja pitämällä buffettia. Mm. herkullisten vohvelien myynnistä saadulla tuotolla nuoret ovat päättäneet toteuttaa ansaitusti yhteisen retken.

Tapahtumassa oli kaikkiaan n. 40 osallistujaa. Kaikilla oli mahdollisuus kerätä toimintarasteilta leimoja rastipassiin ja osallistua arvontaan, jossa oli toinen toistaan upeampia palkintoja aina lahjakorteista/pääsylipuista erilaisiin tuotepalkintoihin. Kaikille 18 palkinnonsaajalle on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti, onnittelut vielä palkintoja voittaneille!

Kiitos sponsorit!

Suuret kiitokset kuuluvat eri tavoin tapahtumaa sponsoroineille paikallisille yrittäjille ja toimijoille: Laukaan Kebab Pizzeria, Ravintola Pizzeria Verona, Kauneuspörssi, Parturi-Kampaamo Anita, Hairdot, K-Supermarket Laukaa, R-Kioski Laukaa, LIDL Laukaa, Ext Ventures, Parturi-Kampaamo Carpe Diem, Kauneushoitola Tunne, Laukaan Satama, Caffitella, S-Market Laukaa, Tervon Puutarha sekä Laukaan kunta. Hienoa, että olitte mukana mahdollistamassa ensi kertaa tätä iloista ja toiminnallista kesänavaustapahtumaa!

Nähdään Summer HyPen merkeissä ensi kesänä Lievestuoreella!
#summerhypeontour

Kuvat: Elias Mäki-Kulmala ja Anu Kaasalainen
Teksti: Anu Kaasalainen