Vanhempien Mediailloissa oli asiaa lasten netinkäytöstä ja pelaamisesta

Osana Voimaa ja iloa vanhemmuuteen -teemakuukauden ohjelmatarjontaa järjestettiin sekä Vihtavuoren koululla 12.3. että Lievestuoreen koululla 13.3. Mediaillat vanhemmille. Illoissa käsiteltiin lähemmin aihetta Digipelaaminen, media ja nettikäyttäytyminen – miten ohjata, tukea ja rajata? Iltojen luento-osuudesta vastasi psykiatrinen erikoissairaanhoitaja Tuija Surakka, minkä lisäksi osallistujat pääsivät jakamaan ajatuksiaan ja kokemuksiaan lasten netti-, some- ja pelimaailman kysymyksistä.

Mediailloissa kerrottiin mm. lasten ja nuorten somemaailman ja nettipelaamisen haitoista ja hyödyistä ja pohdittiin syitä netissä olemiseen. THL:n valtakunnallisen kouluterveyskyselyn tuloksia silmäiltiin laukaalaisnuorten netinkäytön osalta.

Lisäksi illassa puhuttivat esim. pelien ja somesovellusten ikärajat ja suositukset sekä keinot ja tarpeet lasten netinkäytön valvontaan ja rajaamiseen.

Psykiatrinen erikoissairaanhoitaja Tuija Surakka johdattelemassa lasten ja nuorten pelaamisen ja somekäyttäytymisen maailmaan Vihtavuoren koululla.

Surakka korosti sitä, että lapsen toiminta netissä on aina kaikkien yhteinen asia ja esim. vanhempien tulisi tehdä yhteistyötä lasten turvallisen ja järkevän netinkäytön toteutumiseksi. Lisäksi jokaisen vanhemman tulisi osoittaa kiinnostusta ja välittämistä lapsensa netinkäyttöön. Jos aihe herättää vanhemmissa huolta, on apua saatavissa monelta taholta, joten huolen ja epäilyn kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Teksti ja kuva: Anu Kaasalainen
Pdf-materiaali: Tuija Surakka