Lapsen oikeuksien viikko

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 16.-22.11.2020.

Viikko pohjautuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen.

Tämän vuoden teemana on lapsen oikeus tulevaisuuteen. Teemalla halutaan  erityisesti vahvistaa lasten ja nuorten uskoa paremman maailman rakentamiseen ja sitä kautta luoda tilaa myönteisille tulevaisuuskuville.

Koronaepidemia vahvisti entisestään tulevaisuudesta puhumisen tärkeyttä.  Lasten ja nuorten säätiön selvityksen mukaan yläkoululaiset ajattelevat tulevaisuutta nyt enemmän kuin aiemmin. Nyt jos koskaan on tärkeä varmistaa, että myös koronaepidemian jälkeisessä Suomessa jokainen lapsi ja nuori uskaltaa unelmoida ja saa eväät rakentaa omanlaistaan tulevaisuutta.

Tältä sivulta löydät kaikki vuonna 2020 järjestettävät Lapsen oikeuksien viikon tapahtumat ympäri Suomen: Tapahtumat 2020

Laukaassa viikon kunniaksi järjestetään Tonttupolku 20.11. klo 18-19.30 Lievestuoreen keskustan alueella! Tonttupolku on lapsille ja perheille tarkoitettu ulkoilutapahtuma, jossa kierretään erilaisia aktiviteetteja sisältäviä rasteja. Toteutus yhteistyössä MLL Lievestuore, Lievestuoreen kansalaisopisto, Lievestuoreen Kisa ja Liepeen hoiva ry.

Myös liput liehuvat lapsille perjantaina 20.11.2020, jolloin vietämme lapsen oikeuksien päivää. Tänä vuonna liputus on ensi kertaa vakiintunut liputuspäivä.

HyPen väki toivottaa hyvää lapsen oikeuksien viikkoa ja kaikille lapsille ja nuorille uskoa ja luottamusta tulevaisuuteen!