HyPen joulu

Vuosi 2022 kääntyy lopuilleen ja on aika rauhoittua joulun viettoon. Kulunut vuosi on Laukaan HyPessä ollut monessa mielessä touhukas: Pahimman korona-ajan jäljiltä perhekeskusverkostossa asiakastyötä on riittänyt, onneksi on päästy jo kohti normaalimpaa myös avoimen ja ryhmämuotoisen toiminnan osalta.

Lokakuussa HyPen toiminta siirtyi uusiin tiloihin Kirkonkylän koulun kupeeseen. Nyt olemme toimineet jo kolmisen kuukautta saman katon alla Kirkonkylän nuorisotilan kanssa. Muuton yhteyteen osui myös tarve löytää tila ukrainalaispakolaisten valmistavan perusopetuksen ryhmälle, joten rakennuksessamme on loppusyksyn ajan ollut luokkatila myös näille pienille oppilaille. Tilat ovat vastanneet eri toimijoiden tarpeisiin erinomaisesti.

Joulun alla saimme HyPen aulaan asiakkaiden ja työntekijöiden käytettäväksi taide- ja luontoaistimustila Siimeksen, joka tarjoaa mahdollisuuden rauhoittumisen hetkiin kiireiden keskellä. Luonto on tullut siis iloksemme myös sisätiloihin.

Joulunalusaikaan liittyy hyväntekeminen. Tänäkin vuonna toteutimme yhteistyössä MLL Laukaan paikallisyhdistyksen, kunnan perhe- ja sosiaalityön, vastaanottokeskuksen sekä K-Supermarket Laukaan kanssa perinteisen Joulupuu-keräyksen. Sen myötä joululahjan saa 200 laukaalaista, eriarvoisessa asemassa olevaa lasta ja nuorta. Tänä vuonna lahjansaajien joukossa oli myös ukrainalaisia lapsia ja nuoria, joille joulumuistamiset varmasti tuovat tässä maailmantilanteessa erityistä iloa ja lohtua.

Myös HyPe sai joulun alla lahjan, kun lokakuussa poisnukkuneen, pitkäaikaisen kuntavaikuttajan Juhani Anttosen muistolahjoitukset osoitettiin laukaalaisten lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiseen. Tästä kaunis kiitos koko Anttosen perheelle ja tietysti kaikille lahjoittajille! Juhanilta äkillisesti kesken jäänyt vaikuttamistyö elää tällä tavoin vielä tulevassakin toiminnassamme.

Joulun välipäivinä HyPen yhteydenottopuhelin on avoinna seuraavasti:

ti-ke 27.-28.12.2022 ja ma-ke 2.-4.1.2022 klo 9-10 ja 14-15.

Nettisivujemme yhteydenottolomakkeella viestiä voi laittaa koska vaan.

Tulevaa vuotta kohden siirrymme odottavissa tunnelmissa, aloittaahan uusi hyvinvointialue toimintansa 1.1.2023. Myös HyPen perhekeskusverkoston sote-työntekijät siirtyvät hyvinvointialueen työntekijöiksi. Sinänsä toimintamme tulee kuitenkin jatkumaan entiseen tapaan ja kohtaamispaikkana Laukaan HyPe jatkaa nykyisessä paikassaan.

Siispä otetaan tuleva vuosi vastaan luottavaisin ja levollisin mielin. Toivotamme kaikille Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta vuotta 2023!

T. HyPen väki