Etäryhmä ujostelevien tai puhumattomien lasten vanhemmille käynnistyy

Vanhempi, kaipaatko tietoa ja vertaistukea ujostelevan tai puhumattoman lapsesi tilanteeseen? Herättääkö lapsesi käyttäytyminen sinussa hämmennystä? Kaipaatko keinoja helpottaa lapsesi oloa?

Maaliskuussa alkaa maksuton Hei mä näyn ja kuulun!- etäryhmä. Ryhmä on suunnattu keskisuomalaisille alle kouluikäisten lasten vanhemmille, joiden lapsi on ujosteleva, hiljainen, arka tai ei puhu tietyissä tilanteissa. Ryhmästä vanhempi saa tietoa lapsensa käyttäytymiseen sekä siitä, miten voi tukea lastaan parhaiten.  

Ryhmässä käsitellään muun muassa sosiaalisten tilanteiden haasteita, puhumattomuuden laukaisevia ja ylläpitäviä tekijöitä, kehon ja mielen vuorovaikutusta sekä vuorovaikutus- ja ryhmätilanteita. Vanhemmat saavat tietoa ja keinoja arjen sujuvoittamiseen sekä vertaistukea muilta hiljaisten ja ujostelevien lasten vanhemmilta. Ryhmän järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma. 

Ryhmän aikataulu:

Ryhmä kokoontuu kolmesti maalis–huhtikuussa etäyhteydellä. Ryhmän osallistujat voivat jakaa tunteitaan keskustellen ja kirjoittaen halutessaan anonyymisti.  

Tapaamiskerrat: 

  • ti 28.3. klo 14.30–15.45 
  • ti 4.4. klo 14.30–15.45 
  • ti 11.4. klo 14.30–15.45   

Ryhmää ohjaavat psykologi Satu Korhonen, toimintaterapeutti Anitta Hiekkataipale ja perhetyöntekijä, OmaNanny Miia Vottonen Keski-Suomen hyvinvointialueelta. 

Ilmoittaudu Hei mä näyn ja kuulun! -ryhmään tällä verkkolomakkeella 26.3.2023 mennessä.