Etsivä nuorisotyö ja Ohjaamo

Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on tukea 15 – 28 -vuotiaita nuoria erilaisissa arjen asioissa ja ongelmissa. Yhteistyön lähtökohtana ovat nuoren omat tavoitteet ja toiveet, ja työskentely muotoutuu yksilöllisesti nuoren tilanteen mukaan. Etsivän kanssa työskentely on luottamuksellista, maksutonta ja vapaaehtoista.

Etsivän nuorisotyön puoleen voi kääntyä vaikkapa seuraavissa tilanteissa:

  • opinnot eivät etene tai ne ovat keskeytyneet
  • etsit opiskelu-, harjoittelu-, tai työpaikkaa
  • tarvitset apua arjen asioiden hoitamisessa, kuten toimeentuloon liittyvissä asioissa tai itsenäistymisessä.
  • elämäntilanne, tulevaisuudensuunnittelu. mielen hyvinvointi tai päihteidenkäyttö mietityttää
  • haluat vain juttuseuraa ja tukea arkeen.

Meihin voit olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta. Etsiviltä voit kysyä neuvoa myös nimettömästi.

Yhteystiedot

YHTEISTYÖKUMPPANIT: Uudet ilmoitukset nuorista ja konsultaatiot keskitetysti etsivän nuorisotyön yhteydenottopuhelimeen, joka kulkee vuoroviikoin kunkin etsivän mukana tai yhteiseen sähköpostiin.

Puh. 050 439 9747 (ma-pe 8-16)

etsivanuorisotyo@laukaa.fi

NUORI: Voit olla itse yhteydessä suoraan siihen etsivään nuorisotyöntekijään, johon haluat. Etsivistä nuorisotyöntekijöistä Reija päivystää Ohjaamo Laukaassa keskiviikkoisin klo 10-15, jolloin voit tulla tapaamaan etsivää ilman ennakkoilmoitusta tai ajanvarausta.

Liisa Vilen p. 040 779 4698 (myös WhatsApp)
liisa.vilen@laukaa.fi
Facebook: Liisa Etsivä Laukaa
IG: Etsiva_Laukaa

Merika Juvonen, p. 050 379 3751 (myös WhatsApp)
merika.juvonen@laukaa.fi
Facebook: Merika Etsivä Laukaa
IG: Etsiva_Laukaa

Liisan ja Merikan löytää HyPeltä osoitteesta Jokiniementie 13, 41340 Laukaa.

Reija Kehusmaa, p. 040 635 1457 (myös WhatsApp)
reija.kehusmaa@laukaa.fi
Facebook: Reija Etsivä Laukaa
IG: Etsiva_Laukaa

Reijan löytää Ohjaamolta osoitteesta Arwidssonintie 15-17, 41340 Laukaa.

Ohjaamo Laukaassa alle 30-vuotiaalla nuorella on mahdollisuus saada tukea ja ohjausta opiskeluun ja koulutukseen, raha-asioihin, terveyteen, asumiseen, ihmissuhteisiin tai vapaa-aikaan liittyen. Jos asia ei suoraan ratkea Ohjaamossa, niin työntekijät auttavat löytämään tahon, joka osaa auttaa. Ohjaamoon tullessa ei tarvitse tietää kenen työntekijän ohjausta tarvitaan, riittää, että on asia, johon kaipaa ohjausta. Ohjaamossa ohjataan oikealle henkilölle ja tarvittaessa sovitaan tapaamisaikaa.

Ohjaamolla on oma chat-palvelu keskiviikkoisin klo 10-15. Lisätietoa tästä

Etsivään nuorisotyöhön voi ohjautua lisäksi opiskelijahuollon, sosiaalitoimen, vanhempien tai läheisten kautta. Etsivä nuorisotyö jalkautuu kunnan omien koulujen lisäksi myös muihin Keski-Suomen alueen oppilaitoksiin. Nuoria voidaan tavata myös heidän kotonaan tai muussa sovitussa paikassa. Nuorisolain (1285/2016) mukaan opetuksen tai koulutuksen järjestäjän on luovutettava tiedot toisen asteen opinnot keskeyttäneestä nuoresta. Lisäksi opetuksen järjestäjän on luovutettava tiedot perusopetuksen päättäneestä nuoresta, joka ei ole sijoittunut perusopetuksen jälkeisiin opintoihin. Myös puolustusvoimien ja siviilipalveluskeskuksen on luovutettava tiedot nuoresta, joka vapautetaan varusmies- tai siviilipalveluksesta palveluskelpoisuuden puuttumisen takia tai joka keskeyttää palveluksen.