Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon palvelut on suunnattu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Tavoitteena on tukea oppilaan tervettä kasvua ja kehitystä sekä edistää koko kouluyhteisön hyvinvointia. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, huoltajien, opettajien ja muun opiskeluhuollon henkilöstön kanssa.

Laukaan kouluilla työskentelee ennaltaehkäisevää työtä tekeviä terveydenhoitajia, jotka huolehtivat kaikkien oppilaiden terveystarkastuksista ja antavat ensiapua äkillisissä sairastumis- tai koulutapaturmatilanteissa.
Kouluterkkareiden puoleen voi kääntyä lisäksi, jos jokin asia omassa terveydentilassa, elämässä tai esim. seksuaalisuudessa mietityttää ja haluaa jutella asioista luottamuksellisesti.

Kouluterkkareiden yhteystiedot löytyvät kunkin koulun omalta peda.net-sivulta.

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa terveys- ja sairaanhoitopalvelut, jos opiskelet lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa tai vapaan sivistystyön oppilaitoksessa, esim. kansanopistossa ja opintosi kestävät yli kaksi kuukautta. Oppisopimusopiskelijat ja yli 18-vuotiaat aikuislukion opiskelijat saavat terveys- ja sairaanhoitopalvelut omalta terveysasemaltaan tai työterveyshuollosta. Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon järjestää YTHS Jyväskylä – YTHS

HyPellä kouluterveydenhuollon tehtävissä toimii mm.


Terveydenhoitaja Virpi Parviainen