Valtakunnallisia palveluja

Opintopolku.fi

Opintopolku-portaalia ylläpitää Opetushallitus. Suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät Opintopolussa omien koulutustensa tietoja. Opintopolku.fi-palvelussa voi:

  • Selailla eri aloja ja tutkintoja
  • Saada tietoa opinnoista
  • Etsiä ajankohtaisia koulutuksia
  • Tutustua valintaperusteisiin
  • Hakea koulutuksiin
  • Katsoa videoita ja lukea tarinoita opiskelijoiden omista kokemuksista.

Ammattinetti.fi

Ammattinetti on verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa ammateista ja aloista. Ammattinetistä löytyy ammattialojen ja ammattien kuvauksia, eri ammateissa toimivien ihmisten haastatteluja ja uratarinoita sekä työelämään liittyviä artikkeleita.

Ammattinetti on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tietoa esimerkiksi eri ammattien ja alojen vertailemiseen tai ammatinvalinnan tai urasuunnittelun tueksi. Ammattinettiä ylläpitää työ- ja elinkeinohallinto.

Kela

Opintoetuuksiin liittyvä Kelan pikaopas.

Nuortennetti

MLL:n sivusto tarjoaa tukea ja tekemistä, tietoa ja keskusteluja nuorille. Aihealueina mm. koulu ja työ, oikeudet ja velvollisuudet.

Omaan kotiin -opas itsenäistyvälle nuorelle

Nuorisoasuntoliiton vuosittain julkaisema asumisopas 15-30-vuotiaille nuorille. Oppaassa on ajankohtaista tietoa asumisesta, vuokra-asunnon hankkimisesta, vuokrasopimuksesta ja ensiasunnon ostamisesta.
Lisäksi käteviä vinkkilistoja asunnon etsijälle ja asunnosta pois muuttavalle sekä opastusta oman kodin ylläpidosta, oman talouden suunnittelusta ja vuokralaisen oikeuksista ja velvollisuuksista.