Valtakunnallisia palveluja

Hyvinvointialueen palvelu

Nuorten chat

Pohditko kaverisuhteisiin liittyviä asioita? Mietityttääkö some tai pelaaminen? Kaipaatko juttukaveria identiteettiin tai hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä?

Keskustele asiantuntijan kanssa nuoruuteen liittyvistä asioista helposti, matalalla kynnyksellä. Täältä saat vinkkejä, tukea ja apua arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti paikasta riippumatta. Omaks.fi:n nuorten etätyöntekijä auttaa ja tukee!  Löydät nuorten etätyöntekijän sinisestä chat-upotteesta sivun oikeasta alanurkasta. Vastaanotto palvelee maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10.00–15.30 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 10.00–17.30.

Bueno Talk

11-18-vuotiaille tarkoitettu sivusto kokoaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n nuorten BUENO-toimintaa, jossa käsitellään muun muassa itsetuntoa, ihmissuhteita, päihteitä ja hyvinvointia.

Nuortenelama.fi

Kattavasti tietoa nuoren terveyden ja hyvinvoinnin eri osa-alueista, kuten unesta, ravinnosta, murrosiästä, ulkonäöstä jne.

Nuortenlinkki

Nuorten oma verkkosivusto, jossa teemana mm. päihteet tai päihteettömyys, pelaaminen, netinkäyttö, masennus, kiusaaminen ja paljon muuta!

Nuorten mielenterveystalo

Nettipalvelu, jossa on asiantuntijoiden tuottamaa, asiallista ja luotettavaa tietoa nuoruusiän tyypillisistä mielenterveyden häiriöistä ja ongelmista, niiden tunnistamisesta, hoidosta sekä sopiviin palveluihin ohjautumisesta. Nuorten mielenterveystalo on osa Mielenterveystalo.fi-nettipalvelua.

Nuortennetti

MLL:n sivusto tarjoaa tukea ja tekemistä, tietoa ja keskusteluja nuorille. Aihepiirejä laidasta laitaan, mm. seksuaalisuus, ihmissuhteet, kiusaaminen, mieli ja keho.

Peluuri

Peluuri on palvelusivusto, joka kokoaa tietoa ja tarjoaa apua ja keinoja peliongelmiin ja -riippuvuuteen nimettömänä ja maksutta.

Poikien puhelin

Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Poikien Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa. Toimintaperiaatteena on antaa suoria vastauksia suoriin kysymyksiin. Puhelu on soittajalle maksuton ja soittaa voi nimettömänä. Palvelussa toimii myös chat, jossa keskustelut käydään kahdenkesken Poikien Puhelimen työntekijän kanssa ja puheluiden tapaan ne ovat luottamuksellisia.

Väestöliitto – nuoret

Sivusto toimii alle 20-vuotiaiden nuorten tukena seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa.

Yeesi

Yeesi on nuorten oma valtakunnallinen mielenterveysseura. Yeesi ry. edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla. Yeesin sivuilta saat tietoa seuran toiminnasta, voit lukea aiheeseen liittyviä blogeja ja boostata omaa mielenterveyttäsi.