Valtakunnallisia palveluja

Keski-Suomen hyvinvointialueen tuottamia palveluita

Nuorten chat

Pohditko kaverisuhteisiin liittyviä asioita? Mietityttääkö some tai pelaaminen? Kaipaatko juttukaveria identiteettiin tai hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä?

Keskustele asiantuntijan kanssa nuoruuteen liittyvistä asioista helposti, matalalla kynnyksellä. Täältä saat vinkkejä, tukea ja apua arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti paikasta riippumatta. Omaks.fi:n nuorten etätyöntekijä auttaa ja tukee!  Löydät nuorten etätyöntekijän sinisestä chat-upotteesta sivun oikeasta alanurkasta. Vastaanotto palvelee maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10.00–15.30 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 10.00–17.30.

Pyydä apua -nappi

Pyydä apua -nappi on matalan kynnyksen sähköinen kanava, jonka kautta saat ohjausta ja neuvontaa oikeanlaisen avun piiriin. Apua voit pyytää nimettömänä. Apua pyytäessäsi sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä.

Pyydä apua -napin yhteydenottosi vastaanottanut sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen ottaa 1–3 arkipäivän kuluessa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Omaks nuorelle

Hyvinvointialueen sähköisiä palveluita ja tietoa nuorille eri aiheista.

Apua eroon nuorille 

Sivuilta löytyy tietoa vanhempien eroon liittyen ja Lasten ja nuorten -chat auttaa silloin jos omat vanhemmat eroavat, kotona riidellään, on vaikeuksia vanhemman tapaamisten kanssa tai oma seurustelusuhde päättyy. Chat on avoinna arkisin ma-pe klo 15-17. Keskusteluun osallistumiseen ei tarvita rekisteröitymistä.

Bueno Talk

11-18-vuotiaille tarkoitettu sivusto kokoaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n nuorten BUENO-toimintaa, jossa käsitellään muun muassa itsetuntoa, ihmissuhteita, päihteitä ja hyvinvointia.

MIELI ry

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. Sivuilta löydät mm. paljon tietoa ja mielenterveyttä vahvistavia harjoituksia.

Nuorten Exit

tukee nuoria kaikissa omiin rajoihin, seurusteluun, seksuaaliseen kaltoinkohteluun ja vastikkeelliseen seksiin liittyvissä tilanteissa. Tuki on kuuntelemista, neuvontaa, palveluohjausta – mitä sitten sinä tarvitsetkin. Chatissä vastaavat sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneet työntekijät, jotka ovat saaneet koulutusta seksuaalisesta kaltoinkohtelusta ja perehtyneet nuoren tukemiseen erityisesti kaltoinkohtelun kokemuksissa.

Nuortenelama.fi

Kattavasti tietoa nuoren terveyden ja hyvinvoinnin eri osa-alueista, kuten unesta, ravinnosta, murrosiästä, ulkonäöstä jne.

Nuortenlinkki

Nuorten oma verkkosivusto, jossa teemana mm. päihteet tai päihteettömyys, pelaaminen, netinkäyttö, masennus, kiusaaminen ja paljon muuta!

Nuorten mielenterveystalo

Nettipalvelu, jossa on asiantuntijoiden tuottamaa, asiallista ja luotettavaa tietoa nuoruusiän tyypillisistä mielenterveyden häiriöistä ja ongelmista, niiden tunnistamisesta, hoidosta sekä sopiviin palveluihin ohjautumisesta. Nuorten mielenterveystalo on osa Mielenterveystalo.fi-nettipalvelua.

Nuortennetti

MLL:n sivusto tarjoaa tukea ja tekemistä, tietoa ja keskusteluja nuorille. Aihepiirejä laidasta laitaan, mm. seksuaalisuus, ihmissuhteet, kiusaaminen, mieli ja keho.

Nuorten turvatalojen valtakunnalliset somekanavat

Facebook: facebook.com/turvatalo

Twitter: twitter.com/turvatalo

Instagram: instagram.com/nuortenturvis_

TikTok: tiktok.com/@nuortenturvis

Peluuri

Peluuri on palvelusivusto, joka kokoaa tietoa ja tarjoaa apua ja keinoja peliongelmiin ja -riippuvuuteen nimettömänä ja maksutta.

Poikien puhelin

Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Poikien Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa. Toimintaperiaatteena on antaa suoria vastauksia suoriin kysymyksiin. Puhelu on soittajalle maksuton ja soittaa voi nimettömänä. Palvelussa toimii myös chat, jossa keskustelut käydään kahdenkesken Poikien Puhelimen työntekijän kanssa ja puheluiden tapaan ne ovat luottamuksellisia.

SPR keskusteluapu

SPR keskusteluapu on maksutonta ja lyhytkestoista keskusteluapua nuorille, perheille ja lähiyhteisölle. Tukea saa perhe- ja lähisuhteisiin sekä arkeen liittyviin haasteisiin. Myös vanhemmat saavat tukea vanhemmuuteen liittyvissä asioissa. Mahdollisuus tavata nuorta yksin tai yhdessä hänen läheistensä kanssa. Tapaamisia voidaan järjestää tarpeen mukaan 1-10 kertaa. Varaa aika digitaalisen ajanvarauksen kautta tästä.

SPR Nuorten olohuone Olkkarin Discord

Olkkari on Discord-alustalla sijaitseva nuorten kohtaamispaikka, joka on avoinna arkisin klo 15–21. Olkkarissa toimii vapaaehtoisia, jotka keskustelevat kävijöiden kanssa.

Voit tulla juttelemaan arkisista asioista, tai vaikkapa aikuistumiseen liittyvistä kysymyksistä. Olohuoneessa järjestetään myös tapahtumia, kuten yhteisiä nettipeli-hetkiä ja askartelua. Lisäksi eri alojen asiantuntijat tulevat kerran kuukaudessa kertomaan omasta alastaan.

Väestöliitto – nuoret

Sivusto toimii alle 20-vuotiaiden nuorten tukena seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa.

Yeesi

Yeesi on nuorten oma valtakunnallinen mielenterveysseura. Yeesi ry. edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla. Yeesin sivuilta saat tietoa seuran toiminnasta, voit lukea aiheeseen liittyviä blogeja ja boostata omaa mielenterveyttäsi.