Perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu

Perhetyö tukee perhettä erilaisissa elämänmuutos-, ongelma- ja kriisitilanteissa.

Perhetyön lähtökohta on saada muutos perheen tilanteeseen. Työskentely tapahtuu pääasiassa perheen kotona. Perhettä autetaan antamalla ohjausta ja neuvoja lasten eri ikävaiheissa ilmeneviin haasteisiin ja työtä tehdään pääosin perheen kotona. Käytännössä se tarkoittaa perheenjäsenten kanssa keskustelua, asioiden yhdessä pohtimista ja heidän ohjaamistaan.

Laukaan perhetyö tarjoaa sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaista perhetyötä sekä lapsiperheiden kotipalvelua. HyPessä perhetyötä tekevät mm. perhetyöntekijä Outi Kapustamäki ja perheohjaaja Sanna Forssell. Lisätietoa perhetyöstä saa perhetyön palveluvastaava Anne Peltoselta, p. 040 723 8121.

Lue lisää perhetyöstä

Lapsiperheiden kotipalvelu on sosiaalihuoltolain mukaista palvelua hyvinvointialueen lapsiperheille, joka tukee vanhemmuutta ja lapsiperheitä arjen haasteellisissa tilanteissa. Tavoitteena on vahvistaa perheiden hyvinvointia, voimavaroja ja ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä.

Lapsiperheiden kotipalveluun kuuluvat kodin arjen tehtävät ja niissä avustaminen, mm. kodinhoidolliset tehtävät, lastenhoito sekä vanhemmuuden tukeminen. Kodinhoitoa tehdään mahdollisuuksien mukaan aina yhdessä vanhemman kanssa. Kotipalvelu on lähtökohtaisesti maksullista. Perheen tulot vaikuttavat maksuun ja sen suuruuteen. Lapsiperheiden kotipalvelua järjestetään hyvinvointialueen omana toimintana, ostopalveluna tai palvelusetelillä.

Näin haet lapsiperheiden kotipalvelua 22.8.2023 alkaen tai varhaisen tuen perhetyötä:

Soita oman alueesi lapsiperheiden kotipalvelun palvelunumeroon p. 014 266 3071 (Hankasalmi, Jämsä, Laukaa ja Petäjävesi)

Lapsiperheiden kotipalvelun puhelinpalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–14. Käytössä on takaisinsoittopalvelu eli numeroon voit jättää soittopyynnön. Ota yhteyttä vain oman alueesi numeroon ja jätä vain yksi soittopyyntö. Soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin kolmen arkipäivän aikana.

Sähköisesti verkossa

Perheet Hankasalmelta, Jyväskylästä, Jämsästä, Laukaasta, Muuramesta ja Petäjävedeltä voivat hakea kotipalvelua myös verkossa Omapalvelun kautta. Palveluun tunnistaudutaan ja kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Perheitä tukevia palveluita löydät myös Keski-Suomen hyvinvointialueen OmaKS-sivulta

OmaNanny

Pohditko lapsesi käytöstä? Uuvuttaako arki? Mietityttääkö parisuhteen tilanne? Keskustele asiantuntijan kanssa perheenne arkeen liittyvistä asioista, helposti, matalalla kynnyksellä.

Perhetyöntekijä OmaNannyn kanssa voit keskustella esimerkiksi vanhempana olemisesta, lapsen kasvusta ja kehityksestä, vuorovaikutuspulmista tai parisuhteesta. Sinun ei tarvitse olla ajatustesi kanssa yksin. Perhetyön etävastaanottopalvelu on sosiaalihuoltolain mukaista neuvontaa ja ohjausta.

Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikille lapsiperheille. Perhetyöntekijä OmaNannyn kanssa voit keskustella Omaks.fi-palvelussa. Siellä tavoitat OmaNannyn sivuston chat-upotteesta sivuston oikeasta alanurkasta. Vastaanotto palvelee arkisin kello 10.00–15.30.