Apua mielenterveyteen


Sairaanhoitaja Marja Riitta Putkonen palvelee lapsia ja heidän perheitään, kun on huolta lapsen kehityksestä, psyykkisestä voinnista tai arjen sujumisesta. Pääasiallinen kohderyhmä ovat 11-17-vuotiaat.

Laukaassa toimii nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tiimi. Se tarjoaa apua nuorten lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveys- tai päihdeongelmiin matalalla kynnyksellä ja vastaanotolle tullaksesi ei tarvitse lähetettä. Tiimeissä autetaan 13–17-vuotiaita keskisuomalaisia nuoria.

Ajanvarauksen voi tehdä  soittamalla lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetiimiin puhelimitse ma-pe klo 12.00 – 13.00: puh. 040-487 5859. Ajanvarauksen voi tehdä huoltajat, lapsi tai nuori itse, kuraattorit, psykologit, tai oppilaitoksen henkilökunta. Asiakkaaksi voi ohjautua myös koulujen opiskeluhuollon kautta.

Myös perheneuvolassa on mahdollista auttaa lasta mielenterveysasioissa. Laukaan perheneuvolan yhteystiedot ja ajanvaraustiedot löydät tästä. 

Lisätietoa Laukaan perheneuvolasta ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen tiimistä (Hankasalmi, Laukaa) palveluvastaava Mika Sivulalta, p. 040 159 7987

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluissa yli 18-vuotiaat henkilöt saavat hoidon tarpeen arviointiin perustuvaa tavoitteellista ja maksutonta hoitoa ja tukea. Tavoitteena on edistää ihmisen mielenterveyttä sekä ehkäistä ja hoitaa mielenterveyden häiriöitä ja -sairauksia. Saat myös ohjausta, neuvontaa ja hoitoa muun muassa ahdistuneisuuteen, päihdeongelmiin ja erilaisiin riippuvuuksiin. 

Finfami ry:n omaisneuvonta on maksutonta keskusteluapua psyykkisesti sairastuneiden omaisille ja läheisille. Tuki tai neuvonta voi tapahtua puhelinkeskusteluin, sähköpostin välityksellä tai erikseen sovittavissa tapaamisissa. Lisätietoa tuesta ja neuvonnasta, Mahdollisuuksia-verkkopalveluun pääsee tästä.