Valtakunnallisia palveluja

Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluja

OmaNanny

Pohditko lapsesi käytöstä? Uuvuttaako arki? Mietityttääkö parisuhteen tilanne?

Keskustele asiantuntijan kanssa perheenne arkeen liittyvistä asioista, helposti, matalalla kynnyksellä.

Perhetyöntekijä OmaNannyn kanssa voit keskustella esimerkiksi vanhempana olemisesta, lapsen kasvusta ja kehityksestä, vuorovaikutuspulmista tai parisuhteesta. Sinun ei tarvitse olla ajatustesi kanssa yksin. Perhetyön etävastaanottopalvelu on sosiaalihuoltolain mukaista neuvontaa ja ohjausta.

Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikille lapsiperheille.

Perhetyöntekijä OmaNannyn kanssa voit keskustella Omaks.fi-palvelussa. Siellä tavoitat OmaNannyn sivuston chat-upotteesta sivuston oikeasta alanurkasta. Vastaanotto palvelee arkisin kello 10.00–15.30.

Nuorten chat

Pohditko kaverisuhteisiin liittyviä asioita? Mietityttääkö some tai pelaaminen? Kaipaatko juttukaveria identiteettiin tai hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä?

Keskustele asiantuntijan kanssa nuoruuteen liittyvistä asioista helposti, matalalla kynnyksellä. Täältä saat vinkkejä, tukea ja apua arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti paikasta riippumatta. Omaks.fi:n nuorten etätyöntekijä auttaa ja tukee!  

Myös nuorten vanhemmat ja nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset ovat lämpimästi tervetulleita keskustelemaan nuoruuteen liittyvistä kysymyksistä ja arjen haasteista. 

Hyvä kysymys 

on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saa tukea ja tietoa, kun elämä askarruttaa. Tarjolla on asiantuntevaa neuvontaa, vertaistukea ja luotettavaa tietoa ihmisille elämän eri vaiheissa. Palvelun tuottaa Väestöliitto yhdessä kumppanijärjestöjen kanssa.

Kela

Kela tukee lapsiperheitä useilla etuuksilla. Löydät sivustolta, mitkä lapsiperhe-etuudet ovat sinulle ajankohtaisia. Perhe-etuudet ja hakuohjeet on listattu tiiviisti aikajärjestykseen.

MLL lastenhoitoapu

MLL välittää lastenhoitoapua kaikkina vuorokaudenaikoina. MLL:n lastenhoitoavun sähköisessä varausjärjestelmässä perhe voi jättää tilauksen välityksen hoidettavaksi tai hakea itse alueensa vapaita hoitajia. Hoitovälityksen numero on 050 3821 891, arkisin klo 7-12. 

MLL:n vanhempainnetti

Vanhempainnetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton perheille ja vanhemmille suunnattu sivusto, joka tarjoaa muun muassa paljon tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä, tukivinkkejä, keskustelut, blogin sekä kirjepalvelun.

Tukinet.net

Apua arkielämän kriisitilanteissa. Tukinet-palvelusta vastaa Suomen Mielenterveysseura.

Apua verkossa, Ensi- ja turvakotien liitto

Ensi- ja turvakotien liiton nettisivusto tarjoaa nimettömät, matalan kynnyksen chatit sekä verkkoryhmät. Chatista saa apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin, tai kun päihteet aiheuttavat huolta.

Apuaeroon.fi

Apua eroon.fi – sivusto kannustaa perheitä hakemaan apua erotilanteeseensa. Eron jälkeinen yhteinen vanhemmuus tai erosta selviäminen voivat tuntua haastavalta.

Vanhempien sovinnollisuus ja yhteistyö eron jälkeen tukevat lapsen ja vanhempien hyvinvointia. Erotilanteeseen on saatavilla monenlaista maksutonta tukea ja tietoa eri toimijoiden järjestämänä. Hyvä ero on mahdollinen!