Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
03.03.2019
09:00 - 16:00

Kategoriat


Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä 3.3.2019 on monipuolinen liikuntatapahtuma, johon voi osallistua hiihtäen, kävellen, hölkäten tai vaikka lasten kanssa mäkeä laskien haluamansa pituisen matkan ja ajan. Matkaan voit lähteä mistä tahansa reittien varrelta. Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä järjestetään tänä vuonna jo 49. kerran. Kaikki osallistujat voivat ottaa taukopaikoilta osallistujakortin, jonka palauttaneiden kesken järjestäjä Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi arpoo kymmeniä liikunnallisia palkintoja.

Reitin kuvaus ja reittikartta

Laukaan laturetken ja ulkoilupäivän reitti kulkee eri puolilla Laukaata kattaen koko Metsoreitin Ampujein majalta Jyväskylästä Peurunkaan ja aina Suolahden rajalle saakka ja Äijälään Pohjois-Laukaaseen. Innokkaimmat hiihtäjät voivat suksia yhtä kyytiä Ampujien majalta Peurungan kautta aina Äijälän kylälle saakka jopa 40 km yhteen suuntaan. Laturetkeen ja ulkoilupäivään voit osallistua myös Laukaan eri kylillä Lankamaalla, Valkolassa, Vehnällä, Vuonteella ja Tarvaalassa, Lievestuoreen Mustavuoressa sekä Laukaan kirkonkylässä Vuojärvellä. Reittien varrella on useita  kyläyhdistysten ja koulujen ylläpitämiä mehupisteistä ja kahviloita, joista voi ostaa juotavaa, evästä ja ruokaa käteisellä.

Reitti kulkee Metsoreitillä välillä Ampujien maja – Peurunka – Suolahti/Äijälä (perinteinen/vapaa tyyli). Laturetkelle ja ulkoilupäivään voit osallistua myös:

  • Vuojärven jääladulla Laukan kirkonkylässä, jäätilanteen salliessa (perinteinen/vapaa tyyli)
  • Lankamaalla (perinteinen tyyli)
  • Valkolan kylän laduilla (perinteinen tyyli)
  • Vehniän laduilla (perinteinen/vapaa tyyli)
  • Vuonteen ja Tarvaalan kylien välisellä reitillä sekä (perinteinen tyyli)
  • Lievestuoreen Mustavuoressa (perinteinen/vapaa tyyli)

Muista varata käteistä mukaan, jotta sinun ei tarvitse palata kotiin nälkäisenä!

Laukaan 49. laturetken ja ulkoilupäivän järjestää Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi. Tervetuloa nauttimaan talvisesta päivästä iloiseen ulkoilutapahtumaan!

Huomioithan, että sääolosuhteista johtuen voi reittiin ja taukopaikkoihin tulla muutoksia!

Laukaan 49. laturetken kartta (pdf)