Tukea päihdeasioihin ja riippuvuuksiin

Lasten ja nuorten päihdesairaanhoitaja tarjoaa ohjausta, neuvontaa sekä hoitoa päihteisiin ja nettikäyttäytymiseen liittyvissä kysymyksissä 7-18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alle kouluikäisten päihde- ja riippuvuusasioissa ota yhteys neuvolaan.

Päihdesairaanhoitajaan voi ottaa yhteyttä lapsi tai nuori itse sekä hänen vanhempansa. Lasten ja nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset voivat ottaa päihdesairaanhoitajaan yhteyttä lapsen, nuoren tai vanhemman luvalla.

Voit olla yhteydessä lasten ja nuorten päihdesairaanhoitajaan

           – päihdeasioissa (alkoholi, huumeet, lääkevalmisteet, nikotiinituotteet)

           – peli- ja nettikäyttäytymisessä

           – viranomaisen ohjaamassa päihdearviotilanteessa


Päihdesairaanhoitaja Päivi Puumalainen
työskentelee kokoaikaisena lasten ja nuorten päihdesairaanhoitajana. Päihdesairaanhoitajan palvelut ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse lähetettä.

Lisäksi hyvinvointialueella toimii nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tiimejä. Tiimit tarjoavat apua nuorten lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveys- tai päihdeongelmiin matalalla kynnyksellä ja vastaanotolle tullaksesi ei tarvitse lähetettä. Tiimeissä autetaan 13–17-vuotiaita keskisuomalaisia nuoria.

Ajanvarauksen voi tehdä  soittamalla lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetiimiin puhelimitse ma-pe klo 12.00 – 13.00: puh. 040-487 5859. Ajanvarauksen voi tehdä huoltajat, lapsi tai nuori itse, kuraattorit, psykologit, tai oppilaitoksen henkilökunta. Asiakkaaksi voi ohjautua myös koulujen opiskeluhuollon kautta.

Lisätietoa Laukaan perheneuvolasta ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen tiimistä (Hankasalmi, Laukaa) palveluvastaava Mika Sivulalta, p. 040 159 7987