Valtakunnallisia palveluja

Aikuisten mielenterveystalo

Aikuisten mielenterveystalo on tarkoitettu kaikille täysi-ikäisten mielenterveys- ja päihdeasioista kiinnostuneille. Sivusto sisältää palveluohjausta, luotettavaa tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita ja työkaluja itsearviointiin. Aikuisten mielenterveystalo on osa Mielenterveystalo.fi -verkkopalvelua.

Ensi- ja turvakotien liitto

Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen lapsi- ja perhejärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä. Apua saa, kun perheessä on voimat lopussa, lähisuhteissa on väkivaltaa, vauvaperheessä arki ei suju, vauvaperhe tai vauvaa odottavat vanhemmat käyttävät päihteitä, vanhemmuus haastaa tai, kun lapsiperheen vanhemmat eroavat.

Kirkon keskusteluavun

palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 18−24 numerossa 0400 221180 ja Palveleva chat päivystää maanantaista perjantaihin kello 16−20 osoitteessa https://evl.fi/kirkonkeskusteluapu. Palvelevaan nettiin voit kirjoitella milloin vain haluat.

Monikkoperheet

Vertaistukea, vaikuttamista ja tietoa kaksoset, kolmoset tai neloset saaneiden perheiden tueksi.

Neuvokas perhe

Neuvokas perhe tarjoaa vinkkejä ja ideoita perhearjen hyvinvointiin. Kun syöminen, liikkuminen, lepo, ruutuaika tai lapsen keho pohdituttaa, on Neuvokas perhe apunanne. Neuvokas perhe on osa Suomen Sydänliiton toimintaa.

Perheen palvelupolku

tarjoaa tietoa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten ja nuorten perheille.

Väestöliitto

Väestöliitto tarjoaa kannattelevia, ongelmia ehkäiseviä, matalan kynnyksen palveluja pienten lasten vanhemmille.

Yhden vanhemman perheiden liitto

tarjoaa apua, tukea ja tietoa yhden vanhemman perheille.

Hyvinvointialueen palveluja

Pyydä apua -nappi

Pyydä apua -nappi on matalan kynnyksen sähköinen kanava, jonka kautta saat ohjausta ja neuvontaa oikeanlaisen avun piiriin. Apua voit pyytää nimettömänä. Apua pyytäessäsi sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä.

Pyydä apua -napin yhteydenottosi vastaanottanut sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen ottaa 1–3 arkipäivän kuluessa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Nettisivuja eri aiheisiin liittyen

Kuraattorin diginurkkaan kootaan juttuja, vinkkejä ja linkkejä teemoihin, jotka nousevat esiin oppilaiden, opettajien ja vanhempien kanssa käydyissä tapaamisissa ja keskusteluissa.
Sivuston tarkoitus ei ole antaa valmiita vastauksia vaan auttaa löytämään tietoa ja ehkä
myös uusia näkökulmia oman kasvatustyön tueksi.