Valtakunnallisia palveluja

Apua eroon lapsille

Vanhempien ero on asia, joka saattaa herättää paljon kysymyksiä vielä pitkään sen jälkeenkin, kun ero on jo tapahtunut. Kysymysten kanssa ei tarvitse jäädä yksin, vaan on paljon aikuisia jotka haluavat tukea ja auttaa eroon liittyvissä asioissa. Voit esimerkiksi jutella mieltä painavista asioista Lasten ja nuorten -chatissa, jos omat vanhemmat eroavat, kotona riidellään tai sinulla on muita vaikeuksia. Chat on avoinna arkisin ma-pe klo 15-17. Voit osallistua keskusteluun nimettömästi ja kysyä ja keskustella asioista mitkä juuri sinua mietityttävät. Chatissä aikuiset myös osaavat myös neuvoa mistä juuri sinun pulmaasi voisi löytyä apua.

Lasten mielenterveystalo

Lasten mielenterveystalosta löydät tietoa lasten mielenterveysasioista lapsille ymmärrettävällä tavalla. Palvelua voivat käyttää lapset, heidän huoltajansa sekä lasten parissa toimivat ammattihenkilöt. Palvelun käyttäminen on täysin ilmaista eikä vaadi kirjautumista. Lasten mielenterveystalo on osa Mielenterveystalo.fi-nettipalvelua.

Poikien puhelin

Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Poikien Puhelimessa autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa. Toimintaperiaatteena on antaa suoria vastauksia suoriin kysymyksiin. Puhelu on soittajalle maksuton ja soittaa voi nimettömänä. Palvelussa toimii myös chat, jossa keskustelut käydään kahdenkesken Poikien Puhelimen työntekijän kanssa ja puheluiden tapaan ne ovat luottamuksellisia.